Компанията SsangYong е поканила австралийски автожурналисти в Южна Корея, за да

...
Компанията SsangYong е поканила австралийски
автожурналисти в Южна Корея, за да
Коментари Харесай

SsangYong ще има в гамата си и електрически пикап

Компанията SsangYong е поканила австралийски автожурналисти в Южна Корея, с цел да им разкаже за своите бъдещи проекти преди повторното появяване на колите на марката в континента противовес. Така е изплувала информация, че се разработва електрически пикап, към този момент с кодово название H100. Той ще употребява много неща от прототипа e-SIV и ще има нова система за пълно задвижване.

“Засега не мога да приказвам за техническите характерности на новата кола, тъй като още преглеждаме различни варианти на платформата й. Мисля че пикапът ще бъде подготвен до няколко години ” - е декларирал шефът по експортните пазари Дениъл Рим.

Концептът SsangYong e-SIV, показан миналата пролет на автосалона в Женева, даде предства за нов кросовър, който трябва догодина да размени модела Korando/Actyon. Шоукарът имаше елдвигател с мощ 140 кВт (190 к.с.) и батерия с потенциал от 61,5 кВтч, осигуряващ пробег с едно зареждане от 320–450 км.

Близнаците Korando и Actyon в този момент са основа за пикапа Sports, който във Великобритания носи употребяваното преди от корейците име Musso. Той е екипиран е с турбодизел 2.2 л (181 к.с., 400 Нм), куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия или автоматик. Базовото осъществяване EX с данъците коства на Острова 23 933 британски паунда.

По думите на Рим, електропикапът ще има пробег с едно зареждане от 450 км по цикъла NEDC. - “Ще се постараем да го пуснем с двойна кабина и то преди пикапа на Tesla, чиято идея познавам ”. Подобните разработки като Workhorse W-15, Havelaar Bison и Bollinger B1 не оферират двойна кабина.

По време на обиколката си в Южна Корея австралийските сътрудници са разбрали, че през следващите пет години, дружно с новото Korando ще излезе нов седемместен кросовър с размерите на Hyundai Santa Fe, който между другото ще размени вана Rodius/Stavic. По всяка вероятност става дума за серийното изпълнение на концептуалната разработка XAVL.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР