Компанията SEA от Фавиняна участва в иновативиня проект. Собственикът ѝ

...
Компанията SEA от Фавиняна участва в иновативиня проект. Собственикът ѝ
Коментари Харесай

Още два малки сицилиански острова ще добиват собствена зелена енергия

Компанията SEA от Фавиняна взе участие в иновативиня план. Собственикът ѝ Винченцо Тенерело е консуматор, само че и производител на сила, с помощта на BloRin: система за транспорт на данни без медиатори сред потребителите, сходна на блокчейн системата, употребена в криптовалутите.

„ Енергията, която мога да произведа с моите фотоволтаични панели и която не употребявам, мога да продам в мрежата или да трансферира на моя комшия или на различен във веригата BloRin. Колкото повече сме, толкоз повече спестяваме ", изяснява Тенерело пред Еuronews.

Двата италиански острова са микро-лаборатории за модела BloRin за произвеждане, шерване и продажба на слънчева сила. Проектът е създаден през 2017 година в университета в Палермо и в този момент 15 частни лица тестват модела. Подобно на блокчейн, потреблението се вижда в действително време и дава благоприятни условия за ръководство и съгласуваност с енергийните дистрибутори. Елеонора Рива, професор в университета в Палермо и началник на плана в BloRin, показва пред Еuronews прототипа на своя авангарден електромер....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР