Компанията, съсредоточена върху производство на прахосмукачки и абсорбатори, Dyson изрази

...
Компанията, съсредоточена върху производство на прахосмукачки и абсорбатори, Dyson изрази
Коментари Харесай

Компания за прахосмукачки ще създава електроавтомобил

Компанията, съсредоточена върху произвеждане на прахосмукачки и абсорбатори, Dyson изрази желанията си в основаването на електромобил – наклонност, която от ден на ден компании отвън автомобилната сфера към този момент последваха.

Основателят на Dyson Джеймс Дайсън има упоритостта да подреди компанията си до Tesla, оповестява Financial Times. Той добавя, че инвестицията в новата ниша ще бъде в размер на над 2.5 милиарда $ за производството на електрически автомобили и лични акумулатори. Подробности към реализирането на плана към момента липсват, само че като евентуален пазар се чака да бъде Азия или Англия, която е отпуснала заем от 16 млн. паунда за изследователска работа по батериите.

Дайсън изключи изрично опцията да си сътрудничи с към този момент открита автомобилна компания на пазара. Батериите, по които се работи сега пък, няма да бъдат като общоприетите литиево-йонни в актуалните модели, а по-малки и ефикасни, по-бързо зареждащи се и по-бързо разградими.

След разбор пък излиза наяве, че компанията обмисля основаването на акумулатори за електроавтомобили от няколко години. Именно по тази причина през октомври 2015 година Dyson придобива софтуерния start-up план Sakti3 за 90 млн. $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР