Компанията произвеждаща популярната газирана напитка Coca-Cola и основният й конкурент

...
Компанията произвеждаща популярната газирана напитка Coca-Cola и основният й конкурент
Коментари Харесай

Coca-Cola и Pepsi превземат пазара на енергийните напитки

Компанията произвеждаща известната газирана напитка Coca-Cola и главният й съперник Pepsi изпитват все по-големи компликации в повишението на продажбите на своите питиета в Съединени американски щати. Намаляването на потреблението на газирани питиета в щатите принуди марките да заложат на по-голям пробив в категорията на енергийните питиета.

Плановете на американската компания Coca-Cola са до края на годината да продава своята нова енергийна напитка в 20 страни. Coca-Cola Energy съдържа натурален източник на кофеин, екстракти от гуарана и витамини от група В. Същевременно и главният й съперник, Peps,i продължава напъните си да реалокира индустриалната линия на своята Mountain Dew в категорията енергийни питиета. Pepsi продава Mountain Dew Kickstart от повече от шест години като компанията не го причислява към сегмента енергийни питиета, тъй като съдържа относително ниско количество кофеин. Pepsi неотдавна анонсира и друга своя енергийна напитка - Mountain Dew Amp Game Fuel, която е ориентирана към играчи на видео игри.

Консумацията на подсладени газирани питиета в Съединени американски щати понижава под въздействие на засилващата се наклонност за здравословен метод на живот от страна на потребителите. В отговор на измененията на пазарното търсене Coca-Cola пусна серията Zero Sugar и заложи на производството на енергийни питиета като опция. Продажбите на Coca-Cola Zero се усилват осезаемо в международен мащаб за седмо следващо тримесечие. На този декор, общите продажби на енергийни питиета в Съединени американски щати са нарастнали с 29.8% от 2013 година до 2018 година, а единствено през предходната година са достигнали стойност в размер на почти 13.5 милиарда $, заяви CNBC.

Monster Beverage се опита да попречи на американската Coca-Cola Company да продава Coca-Cola Energy, потвърждавайки, че с този артикул компанията нарушава изискванията на контракта си. През 2015 година, като част от дълготрайно партньорство за дистрибуция, марката получи 16.7% дял в Monster, както и две места в борда на компанията за енергийни питиета. Monster от своя страна получи бизнеса с енергийни питиета на Coca-Cola Company. По-рано през този месец арбитражният комитет постанови, че Coca-Cola може да продава енергийната си напитка в международен мащаб по силата на контракта си с Monster.

Главният изпълнителен шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси съобщи по време на конференция, че компанията остава ангажирана с партньорството си с Monster без значение от разногласията. Monster Energy е водач на пазара на енергийни питиета, с пазарен дял от 43%, съгласно данни на Beverage Digest. Куинси акцентира, че Monster към момента се развива, въпреки компанията да е основала сполучлив бизнес и страхотна марка, а Coca-Cola Company им оказва помощ да се "изкачат на последващо равнище ". По думите му Coca-Cola планува друг вид консуматори за енергийната си напитка като първите резултати демонстрират, че тяхната нова енергийна напитка притегля клиенти, които нормално не употребяват енергийни питиета или не пият Monster. От стартирането си в продажба през април в Испания, Coca-Cola Energy заема 2% пазарен дял в категорията енергийни питиета.

Същевременно Coca-Cola регистрира 3% растеж на продажбите си в международен мащаб през второто тримесечие на тази година. Американската компания разгласи, че задълбочава фокуса си върху кафе продуктите, откакто закупи английската верига Costa за 5.1 милиарда $. Тя ще популяризира всички артикули на Costa в най-малко 10 пазара от 2020 година, измежду които са България, Гърция, Русия и Полша. Coca-Cola Company заяви, че обогатява продуктовото си портфолио и с други нови артикули - през октомври в Япония публично ще стартира първата си напитка с алкохолно наличие Lemon-do, а на други интернационалните пазари ще се продава нов усет колова напитка - Orange Vanilla Coke.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР