Компанията Pfizer съобщи в понеделник, че е започнало тестово проучване

...
Компанията Pfizer съобщи в понеделник, че е започнало тестово проучване
Коментари Харесай

Pfizer започва проучване в късна фаза на перорално лекарство срещу Covid-19



Компанията Pfizer заяви в понеделник, че е почнало тестово изследване в междинен до късен стадий (Фази 2 и 3) на изпитване на нейно перорално антивирусно лекарство за попречване на зараза с Covid-19 измежду хора, които са били изложени на ковид, оповестява Ройтерс.

Pfizer означи, че ще изследва своето лекарство PF-07321332 при до 2660 здрави участници на възраст 18 и повече години, които живеят в едно домакинство с субект, който е дал позитивен Covid тест и има признаци на коронавирусна зараза.

Изпитването ще включва тестване на PF-07321332 дружно с ниска доза ритонавир (ritonavir) за попречване на коронавирусна зараза. Ритонавир е по-старо лекарство, което е необятно употребявано в комбинирани лекувания за HIV зараза.

" Ако е сполучлива, считаме, че тази терапия би могла да помогне за рано прекъсване на вируса - преди да е имало опция той мощно да се репликира, като лекуването има капацитет да предотврати симптоматично заболяване при тези, които са били изложени на Covid-19, и да предотврати появяването на зараза при други ", уточни Микаел Долстен, лекар по медицина, основен теоретичен шеф и президент на поделението за Световни проучвания, развиване и медицина на Pfizer.

Pfizer и нейните съперници, в това число основаната в Съединени американски щати Merck & Co Inc и швейцарската фармацевтична компания Roche Holding AG, се надпреварват да разработят първите антивирусни хапчета против Covid-19.

По-рано този месец фармацевтичните компании Merck и Ridgeback Biotherapeutics обявиха, че са почнали да записват пациенти в късен стадий на изпитване на пробното им лекарство молнупиравир (molnupiravir) за предварителна защита на зараза с Covid-19.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР