Компанията Nokia е лицензира мобилната телекомуникационна технология на Daimler, като

...
Компанията Nokia е лицензира мобилната телекомуникационна технология на Daimler, като
Коментари Харесай

Daimler си плати и спорът с Nokia приключи

Компанията Nokia е лицензира мобилната телекомуникационна технология на Daimler, като получава в подмяна съответното заплащане в подмяна, без да се прецизира точната сума. Това публично известие поставя завършек на разногласия сред софтуерния колос и производителя на коли.
Конфликтът стигна до немски съд, а също по този начин и до Европейската комисия. В последна сметка обаче той е позволен, като включително влиза и жалбата, която Daimler подаде против Nokia пред Европейска комисия. Условията по съглашението сред двете страни си остават комерсиална загадка.
 Бивш началник на BMW застана отпред на Daimler Бивш началник на BMW застана отпред на Daimler
Германският тръст Daimler избра Бернд Пишецридер за ръководител на Надзорния съвет, като той заменя Манфред Бишоф, който беше отпред...
Скандалът избухна, откакто финландската мултинационална компания, която създава телекомуникационно съоръжение, упрекна Daimler, че не е платила лиценза за тяхното потребление, както вършат Audi, Bentley, BMW, Mini, Porsche, Rolls Royce, Seat, Skoda, Volkswagen и Volvo. Nokia печели към 1,4 милиарда евро годишно точно от продажби на лицензи.
От своя страна немският производител съобщи, че не би трябвало да заплаща нищо, тъй като употребява софтуерни решения за навигация и връзка, предоставени от Here. Това е компания от Берлин, закупена от Daimler дружно с Audi и BMW от самата Nokia през 2015 година против 2,8 милиарда $. Тя се се занимава със основаване на карти за навигационни системи на коли.
Според Джени Лукандър, президент на Nokia Technologies, съглашението е „ извънредно значим стадий, който удостоверява качеството на патентното портфолио на Nokia ". То също по този начин признава приноса на научните проучвания и разработките на Nokia към автомобилната промишленост и опциите за напредък за неговата стратегия за лицензиране на коли ".
На собствен ред от Daimler обявиха, че съглашението е доста значимо от икономическа позиция, тъй като заобикаля продължителни разногласия. И отстранява решенията на първа инстанция на съда, съгласно които концернът би трябвало да заплаща на Nokia за всеки продаден собствен автомобил, оборудван със система на телекомуникационния колос.
 Nokia оглавява план за създаване на 6G мрежа в Европа Nokia оглавява план за създаване на 6G мрежа в Европа
Финландската телекомуникационна компания Nokia застава отпред на европейския план Hexa-X за развиване на система за мобилни връзки от...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР