Компанията Nexo ще съди всички, които са нанесли вреди в

...
Компанията Nexo ще съди всички, които са нанесли вреди в
Коментари Харесай

Nexo ще съди всички, които са нанесли вреди в резултат на незаконосъобразни действия



Компанията Nexo ще съди всички, които са нанесли вреди вследствие на незаконосъобразни дейности. Това се показва в позиция на компанията до медиите.

Компанията отхвърля обвиняванията на прокуратурата, която уточни, че платформата на Nexo се употребява за изпиране на пари, тероризъм, заобикаляне на наказания, финансови и данъчни закононарушения.

Компанията към този момент е заела американски консултанти, специализиращи в разбор на исковете. По нейни калкулации исковете ще са за " стотици милиони долари ", само че не показва по кое време и кой ще бъде съден.

От компанията считат, че участниците в следствието не познават спецификите на бранша. И допускат, че цитирането на общоприет текст от задгранична работа за сигурност евентуално е обвързван с искане на информация от българска страна.

Прокуратурата продължава да не открива интернационалния детайл за акцията против Nexo, споделят от компанията. Политическият детайл в реакцията е коментарът, че про-руски кръгове в България евентуално не харесват, че посредством платформата са събирани пари за помощ на Украйна.

Компанията прецизира, че когато членове на екипа на Nexo са дарявали парични средства на политически партии, това е ставало по транспарантен метод по закона. И по тази причина от компанията допълват, че дейностите на прокуратурата са политически стимулирани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР