Компанията Microsoft обяви, че е засякла опити на подкрепяни от

...
Компанията Microsoft обяви, че е засякла опити на подкрепяни от
Коментари Харесай

Засякоха атаки на руски и севернокорейски хакери срещу разработващи ваксини

Компанията Microsoft разгласи, че е засякла опити на подкрепяни от Русия и от Северна Корея хакери да откраднат скъпи данни от водещи фармацевтични компании и организации, разработващи ваксини, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Руска хакерска група, известна в профилираните среди като Fancy Bear, дружно с две хакерски групи от Северна Корея, наречени от Microsoft Zink и Cerium, са били забъркани в неотдавнашни опити за навлизане в мрежите на седем фармацевтични компании и проучвателен организации в Канада, Франция, Индия, Южна Корея и Съединени американски щати.

На прицел са били взети най-много организации, които са в развой на тестване на ваксини против Ковид-19. По-голямата част от хакерските опити за пробив са се провалили, само че неизяснен брой са съумели.

От Microsoft към този момент не разкриват имената на засегнатите организации. Компанията посочи, че при множеството опити за навлизане в мрежите задачата е била да се откраднат пароли за достъп на хора, свързани с тези организации.

Посолството на Русия във Вашингтон, което постоянно отхвърля изказванията, че тя е забъркана в кибершпионаж, съобщи в имейл, че няма какво повече да добави към предишни отричания на сходни изказвания, заяви Ройтерс.

Севернокорейският непрекъснат представител в Организация на обединените нации пък не отговори на питане на организацията за коментар по тематиката.

Пхенян е отричал изказвания, че е правил кибернападения против задгранични цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР