Компанията Meta разработва ново социално приложение с кодово име P92,

...
Компанията Meta разработва ново социално приложение с кодово име P92,
Коментари Харесай

Meta работи върху алтернатива на Twitter с кодово име P92

Компанията Meta създава ново обществено приложение с кодово име P92, което ще разреши на потребителите да пишат текстови изявления. Според имейл, изпратен извънредно до Platformer, Meta изследва децентрализираните обществени мрежи за основатели на наличие и публични персони, с цел да могат да споделят ползите си и всички нови трендове. Това наподобява сходно на обществената платформа Twitter.

P92 ще разреши на потребителите да влизат посредством съществуващите си сметки от Instagram. Въпреки че към момента няма публична дата на стартиране, планът е в ход, като правните и регулаторните екипи изследват евентуални закани за дискретност.

Адам Мосери, основен изпълнителен шеф на Instagram, поема управлението на плана. Най-забележителният аспект на този план е, че мрежата ще бъде децентрализирана и ще разреши на потребителите да настроят свои самостоятелни сървъри и правила за модериране на наличието.

Изграждането на децентрализирана мрежа може да разреши на Meta да опитва с приложението, което е много по-различно от стандартите на Фейсбук и Instagram. Различни групи ще дефинират свои лични стандарти на база набор от правила, готови от Meta. Това ще бъде много сходно на метода, по който обособените общности, известни като subreddits, работят в Reddit.

Не е ясно кой е най-успешният бизнес за сходно мобилно приложение и никой към момента не е построил печеливша децентрализирана мрежа в световен мащаб. Предизвикателствата, пред които са изправени разработчиците, включват съществени функционалности на обществените мрежи като следване на консуматори, само че това става комплицирано, когато сметките са ситуирани в обширна мрежа от сървъри.

Също по този начин не е несъмнено какъв брой сполучлив би бил бизнес моделът на финансиране с самостоятелни токени (NFT), а продължаващия срив на крипто стопанската система направи този ход по-малко прелъстителен за аудиторията. Въпреки това е ясно, че в този момент е моментът новите обществени медийни платформи да създадат своя дебют. Изглежда, е Twitter прави същата неточност като Tumblr – не се взема под внимание противоположната връзка на аудиторията и това води до спад в общото ползване на платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР