Компанията Jaguar Land Rover обнови петото поколение на един от

...
Компанията Jaguar Land Rover обнови петото поколение на един от
Коментари Харесай

Land Rover Discovery получи нов дизел и нова родина

Компанията Jaguar Land Rover обнови петото потомство на един от най-популярните си модели – Discovery, моделна година 2019. Всъдеходът към този момент ще се предлага с 3,0-литров дизел SDV6 с мощ 306 л.с. и 700 Нм. С него автомобилът ще форсира от 0 до 100 кч/ч за 7,5 секунди и ще може да тегли на буксир до 3,5 тона.


В гамата на Discovery остават и досегашните мотори – 3,0-литров дизел с 249 к.с., както и бензин със същия размер, разиваващ 300 или 340 к.с. Скоростната кутия е 8-степенен автоматик, а задвижването е непрекъснато към четирите колела.
За модела към този момент се оферират и няколко нови системи за сигурност. Една от тях - Clear Exit Monitor, предизвестява за съществуването на други коли наоколо при маневриране. Освен това Discovery получава адаптивен круиз-контрол с функционалност за цялостно прекъсване и следващо автоматизирано обновяване на придвижването (система Stop & Go).


Всъдеходът към този момент ще има и нова татковина, откакто от Jaguar Land Rover объявиха, че производството на модела се изтегля от завода в Солихол (Вбр) и се мести в предприятието в Нитра (Слвк). Промяната се постанова поради идното излизане на Англия от Европейски Съюз.
Освобождаването на индустриални мощности в Солихол ще разреши там да се сглобяват новите електрически автомобили на компания – приемника на Jaguar XJ, кросоувъра Range Rover и електрическите версии на бъдещите Range Rover и Range Rover Sport.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР