Компанията Ford разработи специална версия на спортния модел Mustang, който

...
Компанията Ford разработи специална версия на спортния модел Mustang, който
Коментари Харесай

Ford почете легендарни изтребители със специален Mustang

Компанията Ford създаде специфична версия на спортния модел Mustang, който получи името Eagle Squadron Mustang GT. От прес-службата на производителя оповестиха, че машината е основана в памет на американски летци на изтребители, взели участие във Втората светона война. Премиерата на колата ще се състои на Фестивала на скоростта в Гудууд.
Eagle Squadron Mustang GT е оборудван с мотор Ford V8 с размер 5,0 литра, който с помощта на турбокомпресор Ford Performance развива 700 к.с. Машината е получи карбонови детайли по каросерията, а също по този начин и особено окачване Tactical Performance, което усъвършенства пътното държание.

От автомобила е основан единствено един образец, който по-късно ще бъде върнат в Съединени американски щати и ще бъде продаден на търг. Приходите от продажбата му ще бъде вложени в разнообразни стратегии за образование на младежи.
На Фестивала на скорости в Гудууд компанията ще покаже и специфична версия на Mustang под името Bullit. Тази машина е отдадена на 50-годишнитата на едноименния филм, в който основната роля се извършва от Стив Макуин. Във кино лентата артистът кара Ford Mustang 1968 година, което трансформира колата в легенда.
Възроденият състезателен автомобил ще получи 5,0-литров бензинов V8, чиято мощ е 460 к.с. Версията за Съединени американски щати ще разчита на 475 к.с., като моторът се съчетава единствено с 6-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост на Bullit е 270 км/ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР