Компанията Facebook затяга правилата за публикуване на политическа реклама в

...
Компанията Facebook затяга правилата за публикуване на политическа реклама в
Коментари Харесай

Фейсбук затегна правилата за политическа реклама преди изборите в САЩ

Компанията „ Фейсбук ” стяга разпоредбите за издание на политическа реклама в американския сегмент на своите обществени мрежи. Това се прави по отношение на подготовката за провеждането на президентски избори в Съединени американски щати през ноември 2020 година, написа компанията в уеб страницата си, представена от РИА Новости.
Част от ограниченията плануват по-строго отношение към разрешителните за рекламодатели от Съединени американски щати, издание на по-подробна информация за всеки рекламодател и оповестяване на листата със „ обществени въпроси ” в Съединени американски щати за оптимално положително отразяване на публичните полемики във Facebook и отвън него.
Съгласно новите правила, рекламодатели, които желаят да разгласяват реклами с политически темперамент във Facebook и Инстаграм, от средата на септември би трябвало да дават спомагателна информация за поръчителя на рекламата. Ако доникъде на октомври тези данни не са предоставени на Facebook, излъчването на рекламите им ще бъде прекъснато.
По-рано Facebook вкара правила, съгласно които рекламодателите би трябвало да оповестят, къде се намира организацията, за сметка на която се възнамерява провеждането на акции. Ако адресът е в Съединени американски щати, би трябвало да бъдат добавени телефонен номер, е-поща и уеб страница.
Освен тези данни, в този момент към този момент рекламодателите са длъжни да потвърдят своята „ правда ” по пет спомагателни метода – да вземем за пример с идентификационния номер във Федералната изборна комисия или номера на работодателя и други.
Следващите президентски избори в Съединените щати ще се проведат през ноември 2020 година. Очаква се настоящият президент Доналд Тръмп да се кандидатира за втори мандат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР