Компанията „АстраЗенека“ беше въвлечена в скандал в Германия. Според местното

...
Компанията „АстраЗенека“ беше въвлечена в скандал в Германия. Според местното
Коментари Харесай

Имунизационен скандал: Оспорва ли Германия ефикасността на ваксината „АстраЗенека“?

Компанията „ АстраЗенека “ беше въвлечена в скандал в Германия. Според локалното ежедневно издание „ Ханделсблад “ държавното управление ще оспорва ефикасността на препарата поради отчети, които демонстрират, че в групата на над 65-годишните тя е едвам 8% ефикасна.

Според материала на вестника, който цитира свои източници от немското държавно управление, здравните управляващи обмисляли да трансформират схемата на имунизация с препарата на „ АстраЗенека “, защото той не бил задоволително ефикасен при по-възрастните хора.

Изданието твърди, че държавното управление чака мнението на Европейската организация по медикаментите „ да покаже, че имунизацията на „ АстраЗенека “ е едвам 8% ефикасна измежду по-възрастното потомство “. Журналистите разказват това като „ стъпка обратно за имунизационната тактика на Берлин “.
Снимка: Reuters
След обявата от немското държавното управление побързаха да опровергаят информацията. Здравният министър на страната Йенс Спан съобщи, че материалът е „ чиста нечиста сделка “ и отхвърли да разяснява предварителните разбори на Европейската организация по медикаментите.

От „ АстраЗенека “ на собствен ред изрично отхвърлиха написаните изказвания, като дефинираха цената от 8% за „ изцяло неправилна “.

И все пак…

Въпреки бързата реакция на здравните управляващи да отрекат изказванията на „ Ханделсблад “, немското държавно управление в действителност изразило терзание, че имунизацията на „ АстраЗенека “ не е тествана върху задоволително огромна численост възрастни доброволци.

„ Знаем от есента, че по-възрастните доброволци в изпитванията на „ АстраЗенека “ са дребна численост, изключително спрямо участниците в изследванията на другите ваксини “, споделя немското държавно управление.
Снимка: Reuters
От „ Ханделсблад “ не престават да настояват, че материалът им се базира на достоверни източници, въпреки в следващи изявления да не повтарят цифрата от „ 8% резултатност “.

„ Според информацията, с която „ Ханделсблад “ разполага, държавното управление има подозрения в ефикасността на имунизацията на „ АстраЗенека “ измежду по-възрастното население. Високопоставено лице в здравното министерство разяснява пред изданието, че актуалните данни сочат към „ под 10% успеваемост в групата над 60-годишни “, пишат от изданието.
Снимка: Reuters
Малко предистория

Още при публикуването на първите данни за препарата на „ АстраЗенека “ стана ясно, че неговата успеваемост от 95% е открита инцидентно. От компанията признаха, че при неточност в дозирането му е открито, че по-малка доза провокира по-силен имунен отговор.

Тази неточност, която за „ АстраЗенека “ е „ златна мина “, за международните регулатори е знак, че нещо не е наред.

Ефективността на имунизацията не за първи път става обект на спор. В материал на австрийския ежедневник „ Дер Щандарт “ е представен почитан специалист в европейските институции, който споделя, че „ АстраЗенека “ има проблеми по отношение на „ доказуемата успеваемост “ при хора над 65 година “.

В същото време немският здравен министър загатна в изявление, че е допустимо да се промени имунизационният проект на страната и препаратът на „ АстраЗенека “ да бъде поставян предпочитано на младежи с съпътстващи болести, вместо на по-възрастни. „ На базата на научните изобретение ще решим идната седмица с коя група да стартираме.

В Австралия също има терзания по отношение на успеваемостта на имунизацията на „ АстраЗенека “. Според локални учени с нея не може да се доближи групов имунитет.

Именно препаратът на " АстраЗенека " има главно място и във имунизационната тактика на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР