Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически

...
Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически
Коментари Харесай

Стартъпът Green charger на Росен Данчев спечели финала на конкурса PowerUp!


Компания, осигуряваща елементарен достъп до станции за зареждане на електрически коли, завоюва българския край на състезанието за стартъпи PowerUp!, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy. Наградата бе връчена в границите на конференцията за чистотата на въздуха SofAIR, проведена с поддръжката на Столична община. Спечелилият план Green charger бе показан от Росен Данчев, като той ще има опция да показа България на интернационалния край на надпреварата за енергийни стартъпи PowerUp!, който ще се организира в полския град Краков на 21-и май.

Green charger цели основаването на Green Charger Network – система за зареждане на електрически коли в цяла България. В основата на концепцията е опцията за елементарно заплащане при зареждане чрез карта. Целта на Данчев и Green Charger е първоначално да се наложат на българския пазар, а по-късно да преминат към Румъния, Гърция и Балканите, а след това и в цяла Европа.

„ Проектът е мрежа за зарядни станции за електрически автомобили, която сплотява съществуващите оператори под една платформа, с цел да може клиентите да зареждат на всички места без потребност от спомагателни приложения “, съобщи Росен Данчев. Според него, отличителната линия на на Green Charger Network e, че е ориентиран към цяла Европа и мрежата може да се трансформира в „ интернационална разпознаваема компания с различим бранд “, добави Данчев.

Клийнтех България и EIT InnoEnergy ще работят с останалите екипи от състезанието, като на най-хубавите ще дадат опция за пряк достъп до преакселераторската стратегия Primer, която ще се организира в интервала май - юни 2019 година

 Спечелилият план Green charger бе показан от Росен Данчев,

Спечелилият план Green charger бе показан от Росен Данчев

„ Винаги е мъчно да се вземе общо решение само че в последна сметка всички бяхме единомислещи. Избрахме решението, което има капацитет за бързо разгръщане към нови пазари в една динамична промишленост, каквото е електромобилната”, разяснява избора на Green Charger Марияна Хамънова, шеф на Клийнтех България и един от членовете на журито.

В края на предходната седмица Клийнтех България, EIT InnoEnergy и Столична община са подписали тристранно съглашение за съдействие. „ Трите страни ще обединят старания за стимулиране на предприемачеството и нововъведенията в сфери като умни градове, сили и повишение качеството на атмосферния въздух в София. Една от главните цели на съглашението е основаване на условия за стабилно икономическо развиване на столицата с фокус върху опазването на околната среда “, разясняват подписалите съглашението.

Международния край на PowerUp! ще се организира по време на Impact’19 – най-голямата икономическа конференция за Централна и Източна Европа в Краков. Той ще бъде предшестван от обучителни стадии, ръководени от интернационалните бизнес ментори, които ще приготвят стартъп фирмите да презентират концепциите си пред група вложители и индустриални специалисти. 14 от спечелилите от районните финали ще се състезават във финала на 21 май. Наградният фонд за спечелилите е в размер на 30 000 евро, с опция за в допълнение вложение в размер на 150 000 евро по акселераторска стратегия Highway на InnoEnergy.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР