Европейската търговска асоциация DIGITALEUROPE, която представлява дигитално трансформиращата се промишленост,

...
Европейската търговска асоциация DIGITALEUROPE, която представлява дигитално трансформиращата се промишленост,
Коментари Харесай

Българска компания сред 16-те финалисти за европейската награда Future Unicorn Award”

Европейската комерсиална асоциация DIGITALEUROPE, която съставлява цифрово трансформиращата се индустрия, разгласи 16-те финалисти за премията " Future Unicorn Award 2019 ". Сред тях попада и българската компания, член на БАИТ, Out2Bound.

Агенцията е създала модел на продажбите-като-услуга (sales-as-a-service), като оказва помощ на софтуерните компании да притеглят бизнес клиенти и да доближават до нови пазари по целия свят. Out2Bound се специализира в създаването и осъществяването на тактики за развиване на изходящи продажби от името на софтуерни компании, които желаят да разширят портфолиото си от клиенти. Компанията е основана през 2016 година и към този момент оперира на разнообразни пазари в Европа и Азия.



Наградата “Future Unicorn Award”

За втора поредна година премията “Future Unicorn Award” е еквивалент на Евровизия за прохождащи софтуерни компании. Инициативата е ориентирана към дребни и междинни предприятия от цяла Европа, които имат капацитета да станат бъдещите европейски софтуерни колоси. Зад нея стоят европейските национални търговски асоциации, представляващи цифровия и софтуерния бранш.

16-те номинирани компании тази година идват от разнообразни краища на Европа и показват всички браншове, в това число финансови технологии, просветителни технологии, електронно опазване на здравето, подвижност, енергиен бранш и доста други.

Наградата ще бъде връчена от българския еврокомисар Мария Габриел на 21 февруари 2019 година на специфична конференция в Брюксел.

Защо “еднорозите” са значими

Еднорозите, както са известни стартъпите с милиардни бюджети, може от време на време да наподобяват надценени и да се разказват като занимание за богатите инвевститори да губят парите си. В актуалната стопанска система обаче цифровите компании получават експоненциални преимущества, тъй като елементарно мащабират бизнеса си. Тъй като цифровото предложение може да бъде реализирано свободно, неотложно и с положително качество, колкото повече се разраства една цифровата компания, толкоз повече конкурентни преимущества получава. Казано по различен метод, когато мащабът и опциите на мрежата преобладават на пазара, икономическата стойност нараства неимоверно.

Истината е, че “еднорозите” са явен знак за нещо доста значимо - кой има възможност да се трансформира в идващия софтуерен колос. Добрата вест е, че към днешна дата в Европа съществуват голям брой милиардни стартъпи. Старият континент е дом на 11,5% от международните “еднорози”, спрямо едвам 6% през 2014 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР