Водещият доставчик на финтех услуги Revolut стартира дейността си и

...
Водещият доставчик на финтех услуги Revolut стартира дейността си и
Коментари Харесай

Финтех феноменът Revolut влиза и в България

Водещият снабдител на финтех услуги Revolut започва активността си и в България, оповестиха от английската компания. Създадената през 2015 година компания бързо се разраства и доближава до статут “еднорог” с пазарна стойност към $1,7 милиарда Компанията към този момент има съвсем 30 000 консуматори в България, като всеки ден се записват над 100 нови, обявиха от Revolut.

Потребителите могат да отворят сметка посредством приложението за по-малко от минута. Revolut разрешава на клиентите си да харчат без такси в чужбина в 150 валути, да държат и обменят 29 валути, както и да вършат безвъзмездни локални и интернационалните парични преводи, което доста ще облекчи финансовия живот на тези с родственици в чужбина. Друга функционалност на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило напъните си с редица водещи тържища, с цел да предложи допустимо най-хубавите цени.

У нас Revolut е показана от локален PR управител, Едуард Цветанов, като българският екип ще се разраства през идващите месеци, с цел да покрие бизнес потребностите на бързоразвиващата се компания.

 Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

„ България е атрактивен пазар за нас, защото се трансформира в районен финтех център, само че все пак клиентите на локални банки не престават да заплащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които лишават излишно време. Присъствието ни в България ще запълни изчезналото сред актуалните потребности на клиента и решенията, които финтех секторът предлага”, разяснява Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut.

Revolut към този момент може да е употребява и на български език, а клиентите могат да откриват сметки и в лв.. През идващите няколко месеца компанията ще показа спомагателни услуги, в това число и платформа за търговия с акции без комисионна. Revolut получи утвърждение на заявката си за европейски банков лиценз през декември 2018 година и от този момент се концентрира върху укрепването на позициите си на континента, като паралелно с това показва нападателно разширение из целия свят.

 Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut. Снимка: Revolut.

Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut. Снимка: Revolut.

„ Докато обичайните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние отстраняваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско преживяване в приложението, с цел да дадем пълностоен надзор върху персоналните финанси. С Revolut получаваш незабавни известия за заплащанията си, разнообразни принадлежности за бюджетиране, с които пестиш пари, както и най-съвременни ограничения за сигурност, които ти разрешават да блокираш и отблокираш картата си когато и да е, на всички места по света, без да се постанова да чакаш на опашка в банката или да губиш време в ненужна документи,” добави Сторонски.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР