SpaceX е в средата на процес по набиране на капитал,

...
SpaceX е в средата на процес по набиране на капитал,
Коментари Харесай

Space X с все по-голяма пазарна капитализация

SpaceX е в средата на развой по набиране на капитал, който към този момент изстреля ракетната компания на Илон Мъск над границата от 30 милиарда $ капитализация.

Новите вложения затвърждават позицията на SpaceX като една от най-високо оценените частни стартъп компании в света, за каквато е посочена от редица анализатори, които наблюдават бранша. SpaceX започва новия кръг за набиране на средства в четвъртък и досега към този момент е продала акции на стойност 273 млн. $ на общо осем вложители. Това е малко над половината от акциите, които бяха оповестени за продажба през предишния месец (общата стойност е 500 млн. долара). Ако SpaceX продаде всички тях, компанията ще коства 30,5 милиарда $. Към момента не е ясно докога е срокът на компанията да направи това, само че, съгласно специалисти, компанията постоянно продава цялото количество от планувани акции и няма никакви аргументи това да не се случи и в този момент.



Новата пазарна капитализация слага SpaceX един до друг с Airbnb като втората най-високо оценена частна компания в Съединени американски щати, съгласно няколко разнообразни показателя. И двете компании към момента изостават от Uber, който е отпред с пазарна оценка от 72 милиарда $.

В интернационален аспект SpaceX към момента преследва Toutiao, китайска платформа за вести и наличие, чиято стойност е 75 милиарда $, и китайския съперник на Uber - DiDi Chuxing - който се прави оценка на 56 милиарда $, съгласно CB Insights и Equidate.

През 2018 година, в предишен кръг за финансиране SpaceX събра 350 млн. $, продавайки акции, всяка една от които на стойност 169 $, като доближи капитализация от 21 милиарда $. Към днешна дата, акциите на компанията са с към 10% по-скъпи – 186 $.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР