Компаниите за бързи кредити търсят постоянно нови възможности за разрастване

...
Компаниите за бързи кредити търсят постоянно нови възможности за разрастване
Коментари Харесай

Българската Credissimo вече оперира в Колумбия, а до края на годината навлиза в Испания

Компаниите за бързи заеми търсят непрекъснато нови благоприятни условия за разгръщане на непознати пазари и по-големите български представители към този момент стъпиха на близките - Македония, Украйна и други. Дори една от тях - EasyCredit, стигна чак до Камбоджа.

Очевидно навлизането на разрастващи се пазари е задоволително атрактивно за този тип финансов бизнес, тъй като през днешния ден друга българска компания за бързи заеми разгласи нова далечна капиталова дестинация - Колумбия.

Специализираната в онлайн кредитирането Credissimo от януари месец към този момент оперира на третият максимален пазар в Южна Америка. В публично известие от компанията показват, че проектите им включват в допълнение разгръщане на бизнеса им в района. Също по този начин до края на 2019 година компанията би трябвало да дебютира и на пазара в Испания.

" След изчерпателен стопански и пазарен разбор сдружението избра Колумбия като страна с динамично разрастваща се и перспективна стопанска система с растеж на Брутният вътрешен продукт от 9.5% за последната година, осигуряваща удобна среда за интернационалните вложения и бизнес развиване, изключително във финтек сферата ", се показва в него.

" Насочихме се към Колумбия, тъй като това е многомилионна страна с растяща междинна класа, интензивно младо население и висок % на навлизане на мобилни услуги (105%), съчетано с невисок % на достъп до банкови услуги (38% имат банкови сметки ", разяснява съоснователят на сдружението и негов изпълнителен шеф Сокол Янков.

Към момента Credissimo ще предлага в Колумбия два продукта. Първият от тях е заем със период за погашение до 30 дни в размер сред 150 000 песос или 43 евро до 850 000 песос или 240 евро. Вторият е за по-голям размер - сред 300 000 песос (85 евро) и 2 000 000 песос (565 евро) и период за погашение от 3 до 12 месеца.

Credissimo предлага онлайн кредитиране. Това ще важи и за клиентите й в Колумбия, които ще имат интернет достъп до продуктите на компанията.

Към момента сдружението оперира на три пазара в Европа - България, Полша и Македония, като клиентите й са над 4 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР