Компаниите от ЕС, засегнати от западните санкции срещу Русия, наложени

...
Компаниите от ЕС, засегнати от западните санкции срещу Русия, наложени
Коментари Харесай

Европейските компании, засегнати от санкциите срещу Русия, могат да получат помощ до 400 000 евро



Компаниите от Европейски Съюз, наранени от западните наказания против Русия, наложени поради нейното навлизане в Украйна, могат да получат до 400 000 евро държавна помощ, съгласно документ на Европейската комисия, забелязан от Ройтерс.

Компаниите в секторите на земеделието, рибарството и аквакултурите могат да получат до 35 000 евро под формата на директни безплатни средства, данъчни и платежни преимущества и гаранции, се споделя още в документа, представен от организацията.

Мерките в сегашния миг за разхлабване на разпоредбите за държавна помощ, с цел да се помогне на хиляди компании, изправени пред разстройства във веригите на доставки заради глобите против Русия, следват казус от преди две години, когато Европейската комисия облекчи разпоредбите, с цел да подкрепи на засегнатите от коронавирусната пандемия бизнеси, припомня Ройтерс.

Компаниите, наранени от високите цени на газа и електрическата енергия, ще могат да получат помощ, която да не надвишава 30% от допустимите разноски, като оптималната сума е 2 милиона евро, се споделя още в документа на Европейска комисия, забелязан от Ройтерс.

Според същия документ фирмите, изправени пред парична рецесия, пък могат да изискат обществена гаранция за своите заеми до 15% от техния междинен общ годишен оборот през последните три завършени отчетни интервала или 50% от разноските за сила за една година. Държавната гаранция е лимитирана до шест години и покрива единствено капиталови или оборотни заеми.

Фирми с проблеми с ликвидността също могат да аплайват за субсидирани заеми, се споделя още в документа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР