Комисията за защита на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при
Коментари Харесай

Най-честите заблуди при намаления и промоции

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при понижения и промоции , осведоми ДАРИК.
 
Сред прилаганите от търговците хитрости при сезонни понижения на дрехи е слагането на огромни надписи на витрините на магазините с внушителни проценти отстъпки, които обаче се оказва, че важат за доста стеснен подбор от предлаганите групи продукти или за единични бройки.
 
В други случаи не е задоволително ясно при какви условия потребителят може да се възползва от обявеното понижение или пък отстъпките не се ползват по този начин, както са оповестени.
 
В последните години десетки сходни практики са прекъснати след намесата на контролния орган.
 
Има и други клопки при правенето на промоции и понижения, които Комисията открива и не разрешава целогодишно и които могат да се срещнат и по време на сезонните акции.

Например, разпространението на рекламни брошури, в които не са посочени правилно обхванатите от акцията артикули или пък се дава подвеждаща информация за основни характерности на предлаганите понижени продукти.
 
Поставянето на послания като " супер цена ", " акция ", " промо " върху етикетите в магазините е още един известен метод, с който търговците внушават на клиентите, че им оферират по-изгодни покупки.
 
Само по себе си това не нарушава правата на потребителите при положение, че продуктите се таксуват на оповестените цени. Невинаги обаче е по този начин, показват от КЗП.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР