Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на Български

...
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на Български
Коментари Харесай

Антимонополната комисия глоби Български пощи за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба на „ Български пощи ” ЕАД в размер на 247 564 лева за осъществено нарушаване.

В хода на изследването по преписката, формирана по искане на „ Стар Пост ” ООД, Комисия за защита на конкуренцията е открила, че „ Български пощи ” е предоставяло в страната пощенски услуги в осъществяване на подписани контракти с възложители по публични поръчки на цени, по-ниски от разноските за реализация на тези услуги за нескончаем интервал от време и в обилни количества, за нелоялно привличане на клиенти.

„ Стар Пост “ е лицензиран пощенски оператор по Закона за пощенските услуги за осъществяване на услуги, включени в обсега на универсалната пощенска услуга, на територията на България.

С оглед осъществения в действителност и юридически разбор Комисия за защита на конкуренцията приема, че има нарушаване от страна на „ Български пощи ”, като постановява преустановяване на нарушаването и неотложно осъществяване. С решението комисията постановява преустановяване на нарушаването, което предстои на неотложно осъществяване, и разпорежда на „ Български пощи ” да заплати направените в производството разходи.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР