Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани дейността на руското

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани дейността на руското
Коментари Харесай

КЗК забрани и "руския Uber" в България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани активността на съветското мобилно приложение " Максим ", познато още като съветския Uber. Решението е взето след тъжба, подадена от няколко таксиметрови сдружения - " Съюз Такси ", " Национален съюз на превозвачите ", Браншова камера на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциация на таксиметровите синдикати в България и Синдикален съюз " Сила ". На " Максим " е наложена и санкция от 3520 лв..

От " Максим " обаче възнамеряват да продължат да работят в България и са безапелационни, че ще апелират пред съда. Ето и формалното изказване на компанията:

Ще проучим решението на Комисията за защита на конкуренцията. При съществуване на различия ще го апелираме в съда. Планираме Служба " Максим " да продължи работата си в страната.

В други страни таксиметровият пазар се трансформира, до момента в който в България не е по този начин. Днес обаче в целия свят е огромно желанието на хората да виждат други възможности и да имат опция да избират. Забраните, които ни лишават от опция, не способстват за напредъка на стопанската система и обществото. Това сме го виждали през предишния век.

Предлаганите от Служба " Максим " осведомителни услуги са неповторими. Те дават опция поръчки за пътешестване да се извършват както от лицензирани таксиметрови водачи, по този начин и от частни водачи. Това са разнообразни обстановки. Лицензираният таксиметров лидер може непрестанно да получава информация за поръчки и да печели от професионалната си активност. Частният лидер може да даде еднократна услуга на пасажер, с цел да компенсира пътните си разноски.

Водачите, които желаят независимо да се разпореждат със личния си автомобил и с времето си, законно да транспортират пасажери, се нуждаят от обективни правила. Ако държавните органи имат воля за трансформиране на пазара на таксиметровите услуги и за разговор, експертите от Служба " Максим " са подготвени да вземат участие в модернизирането на българското законодателство. Това ще е комфортно за хората.

В средата на 2015 година Комисия за защита на конкуренцията забрани и активността на Uber, която стартира работа у нас през декември 2014 година През март т.г. тричленен състав на Върховния административен съд удостовери възбраната и наложените общо към 200 000 лв. санкции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР