Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че е открила

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че е открила
Коментари Харесай

КЗК: Има медиен монопол, да се направи регистър на собствениците

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разгласи, че е разкрила недобросъвестни практики на телевизионния пазар, медийна централизация и ориентиране на рекламните бюджети към огромни медийни групи.

Изводът е изработен по отношение на следващия секторен разбор на медийния пазар. При предходните си инспекции антимонополният орган въобще не откри проблеми.

"Наблюдават се недобросъвестни практики при отчитането на клиентите на платформените оператори, които имат за резултат утежняване на пазарните условия и деформиране конкуренцията на пазара на разпространяване на телевизионни стратегии, както и на пазара на телевизионно наличие. В тези условия, възобновяване на пазарната среда би следвало да се търси в провеждането на политики за изчистване на "сивия бранш ", с цел да могат да настъпят пазарните резултати ", се споделя в разбора.

Основната част от рекламните бюджети се насочват към огромните медийни групи, което слага на тестване оцеляването на по-малките участници. Комисия за защита на конкуренцията смята, че всички спомагателни финансирания с обществени средства, включително целеви средства по стратегии, следва да се правят при ясни правила, транспарантни, недискриминационни условия и реализиране на ефикасен надзор.

Антимонополният орган предлага основаването на указател на притежателите на медии и разпространители на медийно наличие, заяви "Сега ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР