Комисията за установяване на каноничния статут на Македонската православна църква

...
Комисията за установяване на каноничния статут на Македонската православна църква
Коментари Харесай

Митрополит Киприан: Комисията за каноничния статут на МПЦ-ОА продължава работата си, очаквам среща с Вселенския патриарх Вартоломей


Комисията за определяне на каноничния статут на Македонската православна черква - Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/ не е закрита, а в противен случай продължава работата си.

Това сподели пред Агенция БГНЕС Старозагорският митрополит Киприан във връзка информациите, че ръководената от него комисия била закрита. Това не дава отговор на истината. Няма такова нещо. Има решение за среща с Вселенския патриарх Вартоломей по този въпрос- за МПЦ-ОА, посочи още митрополит Киприан.

БГНЕС напомня, че комисията бе основана откакто в писмо от 9 ноември до Българската православна черква МПЦ-ОА изиска да бъде приета като самостоятелна черква, а също по този начин Българската православна черква да стане нейна Църква-Майка.

В началото на тази година в постройката на Светия Синод в София се организира среща сред комисиите на Българската православна черква и Македонската православна черква. Комисиите "с братска в Христа обич разискаха обстановката към Македонската Православна Църква и нейния каноничен статут и в единодушие в името на добротворството, и братските взаимоотношения начертаха дейности за осъществяване на взетото решение от Светия Синод на БПЦ-БП. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР