Комисията за полицейското насилие по време на протестите през миналото

...
Комисията за полицейското насилие по време на протестите през миналото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Заседание на комисията за полицейско насилие

Комисията за полицейското принуждение по време на митингите през предишното лято се събира за следващо съвещание. В залата през днешния ден се чака да бъдат изслушани призовани полицейски чиновници, които са били част от защитата на гражданското неодобрение.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ЗАСЕДАНИЕТО НА КОМИСИЯТА ТУК:



На съвещанието предходната седмица парламентарната комисия, която ревизира данни за полицейско принуждение, сподели неизлъчвани фрагменти с побои и издевателства по време на антиправителствените митинги предишното лято.

Записите са от вечерта на 10 юли 2020 година На тях се вижда по какъв начин чиновниците на Министерство на вътрешните работи ритат, удрят и бутат протестиращи, които са с белезници на земята.



Вчера, от отговор на държавното обвиняване до ръководителя на парламентарната комисия Николай Хаджигенов, стана ясно, че спецпрокуратурата няма да обезпечи присъединяване на прокурори на комисията. Мотивът за отхвърли е фактът, че следствието не е завършило и събраната информация в хода на същото съставлява следствена загадка. В противоположен случай би се позволило нарушаване на Конституцията, показват от прокуратурата.

От държавното обвиняване допълват, че парламентарният надзор, заложен във типа на годишен отчет на прокуратурата, не може да се показва и като отчет по съответно наказателно произвеждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР