Комисията за финансови услуги (FSC) в Южна Корея представи потенциално

...
Комисията за финансови услуги (FSC) в Южна Корея представи потенциално
Коментари Харесай

Южна Корея иска да забрани използването на кредитни карти за покупка на криптовалути

Комисията за финансови услуги (FSC) в Южна Корея показа евентуално изменение на закона за кредитно финансиране, целящо да попречи на локалните поданици да употребяват кредитни карти за закупуване на криптовалути.

Основната цел зад тази препоръчана смяна е да се ограничи опцията на южнокорейските търговци на криптовалути да купуват криптовалути от задгранични тържища.

Регулаторният орган изрази угриженост във връзка с противозаконния поток от локални средства, дейностите, свързани с пране на пари и насърчаването на спекулативно комерсиално държание.

Обществената противоположна връзка по това препоръчано изменение ще бъде поискана от КФН до 13 февруари. Очаква се то да бъде подложено на обзор и гласоподаване, като задачата е да се приложи през първата половина на 2024 година

В сходство с изменението на закона за финансовата отчетност от 2021 година южнокорейските консуматори на криптовалути са задължени да правят покупко-продажби единствено посредством тествани сметки на локални тържища, свързани с тяхната достоверна идентичност.

Освен това от локалните платформи за търговия се изисква да преминат през обширни лицензионни процедури, с цел да улеснят преводите от фиат в крипто, в това число да образуват партньорства с локални банки.

Тази възбрана за покупки на криптовалути с кредитни карти, препоръчана от КФН, е част от нейните всеобхватни начинания за контрол на крипто бранша и отбрана на вложителите. Освен това през декември 2023 година КФН показа разпореждания, ориентирани към отбрана на потребителите на крипто тържища, като задължи тези платформи да съхраняват най-малко 80% от депозитите на клиентите в студени портфейли и да компенсират клиентите за потреблението на депозитите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР