Комисията за финансов надзор се е самосезирала по повод скандалния

...
Комисията за финансов надзор се е самосезирала по повод скандалния
Коментари Харесай

КФН разследва случая с детето, което трябва да погаси заема на починалата си майка

Комисията за финансов контрол се е самосезирала във връзка скандалния случай с 9-годишно дете, което би трябвало да изплаща заем, завещан от умрялата му майка

34-годишната Юлия бе убита при злополука край Созопол през юли 2020 година,  когато слязла от такси поради висока сметка. Минути по-късно тя е прегазена от водач, който бяга, без да окаже помощ. Втора кола удря още веднъж младата жена. След голям брой контузии майката на 9-годишното момиче умира. По-късно Министерство на вътрешните работи съумя да го открие избягалия водача, само че след 24-часово задържане, той е пуснат без обвинявания поради липса на доказателства. В момента детето живее при татко си.

Майката има потребителски заем на стойност от 27 хиляди лв., който е застрахован, само че застрахователната компания отказва да го покрие. Мотивът - иска експертиза дали Юлия е била пияна. 

От КФН показват към сегашния миг при тях не е постъпвала тъжба от наследниците на починалата жена. " С оглед на спецификата на проблема и за да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов контрол се самосезира като ще предприеме нужните ограничения в границите на законовите си пълномощия, с цел да извърши детайлна и незабавна инспекция по случая ", показват от регулатора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР