Комисията за финансов надзор е одобрила Светослав Велеславов Гаврийски за

...
Комисията за финансов надзор е одобрила Светослав Велеславов Гаврийски за
Коментари Харесай

Светослав Гаврийски стана независим член на Надзорния съвет на ПОД Алианц България

Комисията за финансов контрол е одобрила Светослав Велеславов Гаврийски за самостоятелен член на Надзорния съвет на Пенсионноосигурително сдружение "Алианц България " АД, оповестиха от регулатора. Кай Мюлер също е получил позволение от КФН, само че за член на Надзорния съвет на компанията.

Пенсионно-осигурителното сдружение "Алианц България " АД е част от фамилията на "Алианц Груп ". Дружеството предлага в допълнение непринудено пенсионно обезпечаване от 1994 година. Към края на предходната година активите на ръководените от ПОД "Алианц България " АД фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване са на стойност над 3.05 милиарда лв.. По този аршин, сдружението завърши 2018 година с 22.77% пазарен дял от активите на всички фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване в България. Броят на обезпечените лица в ръководените от ПОД "Алианц България " АД фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване към края на предходната година надвиши 1.024 милиона.

Към декември 2018 година, от фондовете за в допълнение пенсионно обезпечаване, ръководени от ПОД "Алианц България " АД, с най-голям пазарен дял от всички доброволни пенсионни фондове в България, е Доброволен пенсионен фонд "Алианц България " - 34.27% от всички обезпечени и 45.32% от чистите активи на доброволните пенсионни фондове.

Гълъбин Николов Гълъбов е утвърден за член на съвета на шефовете на "Пенсионноосигурителен институт " АД.
"Пенсионноосигурителен институт " АД е пенсионно сдружение, което прави активност по в допълнение пенсионно обезпечаване и ръководи три пенсионни фонда: Универсален пенсионен фонд "Пенсионноосигурителен институт ", Професионален пенсионен фонд "Пенсионноосигурителен институт " и Доброволен пенсионен фонд "Пенсионноосигурителен институт ".

"Пенсионноосигурителен институт " АД е основан с решение на общото заседание на акционерите през октомври 2007 година и е получило лицензия през февруари слездващата година за осъществяване на активност по в допълнение пенсионно обезпечаване от Комисията за финансов контрол. Предметът на активност на сдружението е в допълнение пенсионно обезпечаване. То е с капитал: 6 440 000 лева, разпределен в 6 440 поименни безналични акции, всяка една с номинална стойност 1000 лв. и с право на един глас.

Комисията за финансов контрол е одобрила Николай Иванов Марев за член на Управителния съвет на Пенсионно осигурителна компания "ДСК - Родина " АД.

"ДСК-Родина " АД реализира активност от 1997 година. Основен акционер в компанията с 99.75% от капитала е "Банка ДСК ", част от интернационалната финансова група ОТП. В сходство с настоящото законодателство и издадената лицензия за в допълнение пенсионно обезпечаване, Пенсионноосигурителна компания "ДСК-Родина " АД има регистрирани и ръководи Универсален пенсионен фонд, Професионален пенсионен фонд, Доброволен пенсионен фонд и Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР