Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния
Коментари Харесай

ОБЗОР: Нова висока цена на газа, невероятно шоу в небето

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ за август, считано от 1 август 2022 година, в размер на 297,89 лева./MWh (около 152 евро/MWh) , без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Миналият месец цената беше 186.87 лева./MWh, като това нарастване е близо 60 на 100. За същия интервала от 1 до 31 август предходната година комисията е утвърдила цена от 57,60 лева./MWh.
Прочетете още

По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври. Това съобщи енергийният министър Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „ Авакс “ и възложителя на градежа – компанията ICGB.

Откриха българката, която беше оповестена за изчезнала в Атина. Тя се намира в клиника за лекуване на психологично заболели.

Тази нощ се задейства най-интензивният метеорен поток през годината– Персеиди. Пикът на явлението се състои към 10 – 15 август, когато всекидневно се следят по една – две падащи звезди в минута. Метеорният поток се състои от дребни ледени и прахови частици, идващи от планетата Суифт-Тътъл, открита през 1862 година, които навлизат в земната атмосфера.

Пловдивчани живеят без вода към този момент пети ден. За това алармира четец на TrafficNews , който твърди, че в последните няколко дни в парцела му или няма никакво водоподаване или налягането е извънредно едва и е невероятно се правят естествени действия.

Редица скални блокове, достигащи до 60 тона, може да се разрушат от Таксим тепе и да затрупат пътища, къщи или да провокират драматичен случай. Това е посочила геодезическа експертиза, направена от Геологическия институт на Българска академия на науките по поръчка на Община Пловдив. На базата на нея градските управляващи са пуснали социална поръчка за 150 000 лв. без Данък добавена стойност. Тя е за проучвателни и проектантски работи за укрепителни мероприятия по укрепване на скален откос от Античен спектакъл до черква Св. Петка, Джамбаз тепе.

Каква би била разликата, в случай че тази улица се намираше в „ Кършияка “, „ Христо Смирненски “, „ Каменица “, „ Мараша “ или „ Тракия “?

Вижте развиването на коронавирус в България:

През второто тримесечие на 2022 година междинната месечна работна заплата e 1730 лева и нараства по отношение на първото тримесечие на 2021 година със 7,8%, оповестиха от Националния статистически институт. Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване, са „ Образование “ - с 16,2%, „ Селско, горско и рибно стопанство “ - с 15,5%, и „ Добивна индустрия “ - с 14,6%. Намаление на заплатите с 2% е записано в активност „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “.

За пет път към този момент пословичният лист на Министерство на регионалното развитие за финансиране на общини за пътни и ВиК планове ще бъде преправен. Това е станало ясно, откакто през вчерашния ден районният министър Иван Шишков се срещна с представители на Националното съдружие на общините.

Здравните управляващи ще разискват понижаване на карантината на инфектираните с COVID-19. Това стана ясно по време на брифинг, на който служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев показа своя екип и целите в работата на ръководеното от него ведомство.

7 години, откакто бе разкрита една от най- огромните схеми за измами с компенсации, изплащани на близки на починали в произшествия и обвързваните с тях серия закононарушения, пловдивският юрист Владимир Елдъров и неговите съучастници получиха окончателните си присъди. След няколко " обиколки " по инстанциите, Върховният касационен съд удостовери присъдите, наложени от Апелативен съд- София. Така наказването на Владимир Елдъров е 5 години и 6 месеца затвор, на Радослав Керанов, Светлин Спасов и Мартин Попов - 5 години, Милко Доевски е наказан на 4 години, а присъдата на Петьо Пенев е 3 години условно с 5 години изпитателен период.

Казусът към асфалтирането на ул. „ Димитър Благоев “ във Брестник е плод на неразбирателство. Това съобщи пред TrafficNews кметът на Община „ Родопи “ Павел Михайлов. Той е участвал на среща с жителите на Брестник, оповестили се против полагането на асфалтова настилка на трасето, защото там към момента няма построена канализация.

Четирима арестувани при спецакция по линия „ опиати “ на територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив. Над 300 грама амфетамин, близо 32 грама марихуана и електронна везна иззели карловски служители на реда от 35-годишен мъж, обвинен за разпространяване на дрогата.

Пловдивчанин бе арестуван за запалвания на контейнери за боклук наоколо до центъра. Мъжът бил заловен минути преди 3 ч. през вчерашния ден от дежурен патрул на Второ районно управление (на МВР), отзовал се на сигнал от тел. 112.

Теодор Цветков от Русе, който сложи връх на Гинес, преплувайки 10 километра с една ръка, се гмурна в ново предизвикателство. Популярният с благотворителните си дела плувец този път е решен да сложи нов международен връх със 72-часово плуване без спиране. Стартът беше даден в 17 часа през вчерашния ден на езерото в Лесопарка " Липник ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР