Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) разреши на Еврохолд

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) разреши на Еврохолд
Коментари Харесай

Отпадна и последната пречка пред покупката на ЧЕЗ България

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) позволи на " Еврохолд " България да придобие сдруженията на чешката енергийна компания " ЧЕЗ Груп " в България, оповестиха от финансовото сдружение.

По този метод то има всички нужни регулаторни условия за придобиването на 67% от активите на енергийното сдружение.

" Еврохолд " ще придобие надзор над бизнеса на " ЧЕЗ Груп " в България посредством своята дъщерна и особено основана за задачата Eastern European Electric Company.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Еврохо...

Съгласно закона за енергетиката, КЕВР позволява покупко-продажби по предписание с дялове и акции, представляващи повече от 20 на 100 от капитала на търговски сдружения, които реализират лицензионна активност по транспорт и систематизиране на електрическа, топлинна сила или природен газ, с оглед гарантиране сигурността на доставките, отбраната на националната сигурност и публичния ред. Комисията се произнася след влизането в действие на всички други нужни позволения и утвърждения, свързани със покупко-продажбите.

В хода на формираното административно произвеждане по подаденото от " ЧЕЗ " заявление, Комисията се произнесе въз основа на постъпили мнения от Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване ", Държавна организация за национална сигурност, Министерството на енергетиката и Комисията по финансов контрол.

Решението предстои на обжалване пред Административен съд София – град в 14-дневен период.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР