Комисията по здравеопазване към местния парламент ще изслуша доклад на

...
Комисията по здравеопазване към местния парламент ще изслуша доклад на
Коментари Харесай

Подновяват се дебатите за бъдещето на Очна болница

Комисията по опазване на здравето към локалния парламент ще изслуша отчет на новоизбрания шеф на Очна болница. Проф. Христина Групчева ще застане пред съветниците като краткотраен шеф на здравното заведение, откакто предходната седмица бе определена да заеме мястото на подалия оставка доктор Руслан Тошев.

Комисията ще прегледа и предлагането на Медицинския университет във Варна, обвързвано с бъдещето на Очна болница, която изпитва финансови проблеми и е в неприятно техническо положение.

Предлага се прекосяване на лечебното заведение от база за образование на Медицински университет-Варна в база на университета. Целта е преобразяване на Очна болница в първокласен център по офталмология за болнично лекуване.

Комисията ще прегледа е предлагането за обезпечаване на поредна финансова помощ на Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни забoлявания. Управителят на Тубдиспансера моли за разпределяне на средства за покриване на отговорностите, които възлизат на 147 529 лв.. Болницата дължи на Национална агенция за приходите близо 120 000 лв.. Освен това е наказана да заплати 27 544 лв. на Енерго-Про. Заради насъбраните задължения банковите сметки на Тубдиспансера са запорирани.

Съветниците ще гласоподават и предлагането за разпределяне на финансова помощ за ин витро процедури на 18 варненски двойки с репродуктивни проблеми. Общата сума на помощта е 46 500 лв..

Заседанието на комисията „ Здравеопазване ” е планувано за 14.00 часа. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР