Комисията по въоръжените сили на Сената на САЩ обсъди ситуацията

...
Комисията по въоръжените сили на Сената на САЩ обсъди ситуацията
Коментари Харесай

В САЩ предупреждават за възможна война близо до България

Комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати разиска обстановката в Югоизточна Европа, ползите на Вашингтон в този район и увеличаващото се въздействие на Русия и Китай, написа електронното издание Sarajevo Times.

Януш Бугайски, от Центъра за разбор на Европейската политика във Вашингтон, съобщи по време на съвещанието, че не планува нов въоръжен спор сред Сърбия и Косово, само че може да си показа война в Босна и Херцеговина.

„ Не мисля, че в този миг управлението на Република Сръбска би желало това. Но те се заиграват, играят си с концепцията за обособяване, играят си с концепцията за нефункционална и провалена страна. Бих споделил, че Баня Лука в действителност е станала мястото с най-голямо съветско въздействие в района. Вероятно по-голямо от това в Белград “, съобщи специалистът, като изрази убеждението си, че специфичният представител на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър действително ще се занимава повече с босненската рецесия, в сравнение с с разговора Белград-Прищина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР