Комисията по външни отношения на Сената на САЩ прие резолюция,

...
Комисията по външни отношения на Сената на САЩ прие резолюция,
Коментари Харесай

Външната комисия на Сената на САЩ прие действията на Русия в Украйна за геноцид

Комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати одобри резолюция, която признава дейностите на Русия в Украйна за геноцид на украинския народ. Това оповестява комисията на си.

От началото на войната на 24 февруари на 15 хиляди души са в неопределеност, заяви Международната комисия за изчезнали лица в края на ноември. Програмният шеф на организацията Матю Холидей сподели, че не е ясно какъв брой от тези хора са били интернирани, какъв брой са отведени в Русия, какъв брой са живи и какъв брой са умряли и заровени в спонтанни гробове.

Автори на документа са демократите Бен Кардин , който управлява Американската хелзинкска комисия, и Ричард Блументал , както и републиканските сенатори Джим Риш и Линдзи Греъм .

Резолюцията осъжда Русия „ за осъществяване на актове на геноцид против народа на Украйна “. Тя приканва Съединени американски щати и съдружниците да продължат да поддържат държавното управление на Украйна и също по този начин приканва президента на Съединени американски щати Джо Байдън да наложи наказания по „ Закона Магнитски “ против хората, забъркани в геноцида.

" С дейностите си Путин сподели извънредно ясно, че задачата му е да постави завършек на съществуването на украинския народ. Лично съм виждал доказателства за неговата грубост в Ирпен и [други райони] на Киевска област ", сподели Риш.

В края на ноември Европейската комисия основаването на ексклузивен арбитражен съд, както и потребността Русия да изплати на страната, която разрушава.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР