Комисията по външна политика в парламента одобри декларацията за подкрепа

...
Комисията по външна политика в парламента одобри декларацията за подкрепа
Коментари Харесай

Депутатите приеха на комисия декларация в подкрепа членството на Украйна в НАТО

Комисията по външна политика в Народното събрание утвърди декларацията за поддръжка на участието на Украйна в НАТО. Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ внесоха общия план на декларация предходната седмица. С документа 49-ото Народно заседание декларира, че най-прекият път за възобновяване на мира в Украйна, е цялостното и неотложно отдръпване на Руската федерация отвън интернационално приетите граници на всички наранени от нея страни. Очаква се декларацията да бъде прегледана на постоянно съвещание на следващия ден.

Народното събрание изрично упорства за преустановяване на нуклеарния шантаж , както и за всички дейности на Руската федерация, които са в остро несъгласие с Устава на Организация на обединените нации и съставляват най-сериозния удар против мира и благоденствието, както на европейските, по този начин и на съветския нации. Подкрепя формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски , чиято цел е дълготраен и обективен мир, съобщи Българска телеграфна агенция.

За да бъде обезпечена способността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, Народно събрание упорства институциите в България да не престават да ѝ оказват политическа, финансова, филантропична, военна, военнотехническа поддръжка , до цялостното възобновяване на суверенитета ѝ в интернационално приетите граници, се показва в документа.

49-ото Народно събрание удостоверява цялостната си поддръжка за самостоятелната от външни фактори политика на НАТО на „ Отворени порти “; чака българското държавно управление включително и на идната Среща на върха на Алианса във Вилнюс през юли т.г. да показва позиция в поддръжка участието на Украйна в НАТО, след възобновяване на мира на нейна територия. В същото време приканва съдружниците да употребяват Срещата на върха, с цел да очертаят ясни параметри по пътя на участието на Украйна в НАТО.

В текста се показва също, че Народното събрание поддържа започването на процеса на обмисляне и приемане на съответни параметри и времева рамка за участието на Украйна в Алианса и разширение на стратегическите връзки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР