Комисията по външна политика ще разгледа проекта на декларация в

...
Комисията по външна политика ще разгледа проекта на декларация в
Коментари Харесай

Комисията по външна политика ще разгледа декларацията в подкрепа на членство на Украйна в НАТО

Комисията по външна политика ще прегледа плана на декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО. 

Декларацията поддържа политиката на НАТО на " отворени порти “ и чака българското държавно управление да показва позиция в поддръжка участието на Украйна в НАТО след възобновяване на мира на нейна територия. Среща на върха на Алианса във Вилнюс е в средата на месеца. 

Но още преди този момент генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг уточни, че на нея няма да има публична покана към Украйна. 

Българската декларация приканва за преустановяване на всички дейности на Русия, които са в остро несъгласие с Устава на Организация на обединените нации. Настоява институциите в България да не престават да оказват помощ на Украйна. Декларацията е подкрепена от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, " ИТН “. 

Това не е решение, а предложение, което демонстрира волята на Народното събрание и дава инструкции на държавните органи без да ги задължава, посочи депутатът Христо Гаджев, представен от БНР.

От " Възраждане “ споделиха, че до момента в който има война, въпросът за участието на Украйна не би трябвало да стои на дневен ред. 

На чуване преди от Българска социалистическа партия желаеха обстоен проект за подкрепяне на Украйна до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР