Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

Изчезна основателят на BitConnect, обвинен в измама за $2,4 млрд.

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) не знае местонахождението на Сатиша Кумбхани, създател на платформа за търговия BitConnect, който предходната седмица беше упрекнат в машинация на вложители на стойност 2,4 милиарда $.

За това оповестява Engadget

В правосъдното зявление, подадено в понеделник, SEC съобщи, че не разполага с адреса на Кумбхака, жител на Индия и подозира, че той най-вероятно се е скрил в друга страна.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упреква компанията в редица закононарушения, в това число интрига за осъществяване на измами, интрига за манипулиране на цените на стоките и интрига за осъществяване на интернационално пране на пари.

" Местонахождението на Кумбхани остава незнайно и Комисията не може да каже по кое време напъните й да откри местонахождението му ще се увенчаят с триумф, в случай че въобще се увенчаят ", написа SEC в заявката си.

За първи път учредената през 2016 година компания BitConnect притегли огромно внимание в обществените мрежи със своята " Програмата за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР