Комисията по ревизия на управлението отново бе арена на скандали,

...
Комисията по ревизия на управлението отново бе арена на скандали,
Коментари Харесай

Нов скандал в комисията „Манолова“, втори бизнесмен разказа за рекет


Комисията по проверка на ръководството още веднъж бе сцена на кавги, разкритя и обвинявания. Втори предприемач, след Светослав Илчовски, описа по какъв начин е бил изнудван и принуждават да заплаща изкуствено ниски ренти. Пред комисията приказва Павел Стоименов от “Агро-бел 2001”. След като отказал да извърши изискванията, офиси на Стоименов били подпалвани.

Зеленчуковпроизводителят упрекна притежателя на „ Градус “ Иван Ангелов в картел на пазара на рентата на земеделска земя. Стоименов твърди, че Ангелов управлява целия район към Стара Загора и е отпред на картел, “известен като Г-8, който дефинира цените и размера на рентите”.

„ Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя”, сподели още притежателят на „ Агро-бел 2001 “.

Бизнесменът е бил извикан, с цел да му бъде обявено да заплаща лихва, която е по-малка и ощетява притежателите на земи. По думите му лица, изпратени от Иван Ангелов, му споделили - " Бате Иван ви вика на килимчето ".

Стоименов не се подчинил и поради това счита, че са били запалени три от офисите му, както и къща на негова служителка. Тя била възобновена, само че по-късно още веднъж запалена.

" Аз съм най-големият зеленчукопроизводителв България. Имаме 350 индивида, които непрекъснато работят иоще 500 индивида, които наемаме. Със зеленчуци зареждаме всички обекти. Не става въпрос единствено за корупция, а за националната сигурност на страната. Фирмата е записана през2001 година “, описа Стоименов.

„ По-късно отидохме да развиваме земеделие в Община Стара Загора. Започнахме да ангажирам аграрни земи, само че ни натиснаха ужасно доста беди. Тези беди ни пристигнаха от картел Г-8. Той е формиран от земеделци с основен управителИван Ангелов. По тяхна повеля ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя. Бяха ни запалени три от офисите и къщата на нашата служителка Жечка Генева. Два пъти й палиха къщата “, твърди още предприемачът.

Гласуването за чуване на Стоименов провокира остра реакция на ГЕРБ. Дани Каназирева упрекна Мая Манолова, че е неточна и взима сама решения " кой да очерни ". По този метод беше изработен още един опит за закъснение на чуването на Павел Стоименов.

Николай Бареков упрекна комисията, че не работи намерено, тъй като не се знаело кой е издал пропуща на предприемача. Тома Биков от ГЕРБ пък видя проблем с пропуща на Илчовски предходната седмица, за който също не се знаело по какъв начин и от кого е публикуван.

Последваха крясъци от страна на депутатите от ГЕРБ, а в това време министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова избяга. Това се случи на фона на идното разискване на тематиката " Саниране ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР