Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито

...
Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито
Коментари Харесай

КПКОНПИ започва производство срещу министъра на транспорта Николай Събев

Комисията по противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество образува произвеждане за спор на ползи против министъра на превоза Николай Събев и отстранения от поста през вчерашния ден заместник-министър Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна обява, в които се твърди, че министърът на превоза е траял да бъде съучастник в частна компания след встъпването си в служба, а активността на компанията се припокрива с неговите пълномощия като министър – лице, заемащо висша обществена служба, оповестяват от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди още, че Събев е назначил за собствен заместител Илия Илиев с сектор „ железопътен бранш “, макар съществуващите данни, че Илиев е обвързван с частни сдружения, чиято съществена активност е създаване на железопътна инфраструктура, прибавят от комисията.

Илия Илиев беше освободен от поста заместник-министър на превоза през вчерашния ден по искане на министъра на превоза и известията Николай Събев.

Събев е стимулирал настояването си със започнатите решителни и дълбоки промени в БДЖ и нуждата от екип, който да следва темпото на смяната, излиза наяве от известие на министерството на превоза.

От през вчерашния ден са освободени и двама от членовете на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД - досегашният ръководител Симеон Евтимов и Любомир Сяров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР