Тенденциите отпреди 10 дни бяха, че цената на бензина достигна

...
Тенденциите отпреди 10 дни бяха, че цената на бензина достигна
Коментари Харесай

Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите?

Тенденциите отпреди 10 дни бяха, че цената на бензина доближи тази на дизела, сега не са по този начин, само че към момента не са маркирани на колонките. Цената на бензина за тези 10 дни падна с към 10 ст. чака се да падне още. Пазарите са доста динамични. В международен мащаб имаше по-голямо търсене на бензин. Това съобщи в " " Димитър Хаджидимитров - ръководител на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той изясни, че увеличението и намаляването на цените на горивата постоянно е гладко. В България има над 4500 обекта и няма по какъв начин няколко компании да вземат решение по какъв начин ще вървят цените.

По думите му, цените на горивата се дефинират от много фактори. По-голямото търсене допуска по-високи цени, военни дейности или проблем с някаква рафинерия също се оказват фактор.

" Когато няма ползване на една стока, цената й пада, в случай че има огромно търсене, ще се вдигне. Цените, на които ние българите пазарим от нашите бензиностанции са близки до европейските ".

Димитър Хаджидимитров счита, че провеждането и предлагането на политиките на Зелената договорка ще оскъпи цените на горивата в по-дългосрочен проект.

" Поскъпването ще бъде с не повече 2-3 ст. на литър ", сподели още той.

Вижте повече във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР