Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали

...
Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали
Коментари Харесай

Комисия в Европарламента отказа да свали имунитета на Елена Йончева

Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отхвърли да смъкна имунитета на Елена Йончева. Казусът ще се гледа на пленарно съвещание в средата на февруари.

Имунитетът на евродепутата от Българска социалистическа партия бе пожелан през 2019 година от българската прокуратура. Поводът бе обвиняване за пране на пари от КТБ. Според прокуратурата дейностите от Йончева са осъществявани през 2012 година На мушката са сдружение „ Офроуд “ ООД, основано от нейната „ Авторска телевизия “ ООД и офшорната компания „ Далий Трейдинг Лимитид “, записана на Британските Вирджински острови.

Членовете на правната комисия опазиха колежката си с претекста, че процедурата против нея цели да навреди на политическата й активност, както и на активността й на евродепутат. „ Елена Йончева е член на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, където постоянно взема думата против политиците на власт в страната си и подлага на критика неналичието на деяние против корупцията по високите етажи на властта “, декларират евродепутатите. Те допълват, че процедурата е почнала след сигнал на политически съперници на Йончева.

 

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР