Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за

...
Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за
Коментари Харесай

ЕП отхвърли кандидатите за еврокомисари на Румъния и Унгария

Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за еврокомисари на Румъния и Унгария и новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен евентуално ще би трябвало да пренареди състава на бъдещата комисия.
Рована Плумб, която трябваше да поеме сектор " Транспорт “, и Ласло Трочани, който трябваше да бъде поверен " Съседство и разширение ", са в евентуален спор на ползи.

Плумб (ПЕС) не е заявила два изтеглени заема на стойност близо 1 млн. евро, а Трочани (ЕНП) има проблеми с юридическа адвокатска фирма, която е основал през 1991-ва година.

Така още преди да стартират чуванията в отрасловите комисии на Екологичен потенциал, двама от претендентите отпадат. Говорителят на Европейската комисия Мина Андреева съобщи, че продецурата към този момент е анулирана, което обаче не значи, че претендентите безусловно ще бъдат сменени.

Тя посочи, че решението какво ще става от тук нататък е напълно в ръцете на Екологичен потенциал.

Комисията по правни въпроси предложи на новия ръководител на Европейската комисия да вземе ограничения без съответно да се показва какви да бъдат те и в този момент Урсула фон дер Лайен би трябвало да реши дали да изиска страните им да предложат нови претенденти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР