Нидерландските партийни лидери днес постигнаха споразумение за формирането на дясно

...
Нидерландските партийни лидери днес постигнаха споразумение за формирането на дясно
Коментари Харесай

Вилдрес: Нидерландските политически лидери се споразумяха за съставяне на дясно правителство

Нидерландските партийни водачи през днешния ден реализираха съглашение за образуването на дясно държавно управление, заяви крайнодесният политически водач Герт Вилдерс. Това стана съвсем шест месеца след изборната победа на Вилдерс, който сподели, че няма да бъде министър-председател.

" Имаме съглашение сред сътрудниците ", сподели той.

Парламентарните групи на четирите партии в този момент ще би трябвало да отговорят на съглашението, преди то да бъде финализирано по-късно денем, сподели Вилдерс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това открива вероятността още една страна от Европейския съюз да се ориентира към крайната десница седмици преди изборите в целия Европейски Съюз, уточни Асошиейтед прес.

Вилдерс сподели, че самият той няма да бъде министър-председател, защото личността му остава прекомерно последна за съдружните му сътрудници, само че неговата Партия на свободата ще бъде движещата мощ в обединението.

Тъй като крайнодесните и популистките партии към този момент са част от или управляват половин дузина държавни управления в 27-членния блок, те наподобява са в позиция да реализират обилни резултати на изборите за Европейски Съюз от 6 до 9 юни.

За момента не е ясно кой ще стане министър председател.

" Това към момента е от решаващо значение. Ако желаете едно държавно управление да успее, би трябвало да имате министър-председател, който да сплотява ", сподели Питър Омцихт, водач на центристката партия " Нов публичен контракт ".

Дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на досегашния министър-председател Марк Рюте и популисткото Фермерско-гражданско придвижване участваха в съдружните договаряния.

По-рано през днешния ден Вилдерс сподели, че днешният ден може да стане " исторически ", в случай че партията му най-накрая бъде позволена в държавното управление. Преди десетилетие тя поддържа държавно управление на малцинството, само че не беше част от него.

Партията на свободата на Вилдерс завоюва 37 места в 150-местната долна камара на нидерландския парламент, а четирите партии дружно имат удобно болшинство от 88 места.

След две десетилетия в съпротива Вилдерс наподобява имаше късмет да оглави ръководството на страната, дълго време известна с толерантното си общество, само че той се отдръпна в полза на прокарването на множеството от стратегиите си.

От Финландия до Хърватия твърдолинейни десни партии са част от европейските ръководещи обединения, а крайнодесни или популистки министър председатели управляват Унгария, Словакия и Италия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР