Комисията е независим специализиран държавен орган, който е оправомощен да

...
Комисията е независим специализиран държавен орган, който е оправомощен да
Коментари Харесай

Комисия за защита на конкуренцията - оплетена като ``свински черва`` - Избори

Комисията е самостоятелен профилиран държавен орган, който е оправомощен да ползва Закона за защита на конкуренцията, Закона за публичните поръчки и Закона за концесиите.

Председател на Комисия за защита на конкуренцията е Юлия Ненкова, майка на някогашния народен представител от ГЕРБ Александър Ненков и настоящ претендент за депутат в изборите на 2 октомври. Юлия Ненкова бе и заместник-кмет на София, когато някогашния министър председател Бойко Борисов беше столичен кмет.

На 11 Февруари 2021 година ГЕРБ и прислужващите им ортаци удължиха мандата на Комисия за защита на конкуренцията с още две години, респективно на Ненкова. Мигновено " Демократична България " изиска президентско несъгласие и уточни, че " несменяемата Комисия за защита на конкуренцията е цъкаща бомба за бизнеса ", а Румен Радев отхвърли да наложи това несъгласие.

В последните години регулаторът блесна с извънредно непоследователните си решения по основни покупко-продажби, които един път стопира, а различен път пуска. Работата й по пазара на горивата, за решенията в енергетиката, за прозрачността при отводите и позволенията за придобиване на медии, за изтеклите милиони персонални данни, за практиката в региона на публичните поръчки, където ролята на Комисията е решаваща, е напряко без коментар!

Три образеца са показателни за горе написаното.

1.Скоростно бе утвърдено, да вземем за пример, придобиването на " Нова Броудкастинг груп " и на вестниците на Делян Пеевски от притежателя на Виваком. В предишното Комисия за защита на конкуренцията спря придобиването на " Нова телевизия ", когато претендент покупател бе притежателят на " Теленор " Петр Келнер. Мотивът бе " господстващо състояние, което може да бъде засилено ". Когато братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха същата телевизия през компанията си " Адванс Медия ", заплаха от господстващо състояние към този момент нямаше.

2.Сделката на " Еврохолд " и ЧЕЗ бе неразрешена от Комисия за защита на конкуренцията, както това бе сторено при първия опит за продажба на българския бизнес на ЧЕЗ на сдружението " Инерком " на Гинка Върбакова, по-късно Комисия за защита на конкуренцията позволи в цялостен поврат на предходното решение на застрахователния холдинг " Еврохолд " да придобие сдруженията на чешката енергийна група ЧЕЗ в България.

3. След присъединяване в митинги против ГЕРБ през 2020г. комисията " откри " нарушавания в промоция на веригата магазини за детски и бебешки артикули Хиполенд. Като остана подозрение за политическа принуда, която продължава и към днешна дата.

Комисия за защита на конкуренцията се изроди в институция за напън, брутално въздействие, бухалка, директно командвана от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Там са оплетени като „ свински вътрешности ” и с Българска социалистическа партия. Съставът на институцията може да бъде избран като незаконен корпус, целеустремено селекциониран за безчинства над неуместни жители и бизнеси. Всеки член на управлението на Комисията знае, че за един мандат би трябвало да си „ оправи живота ”, по тази причина конфигурираните са послушни и подвластни хора, изпълняващи категорично поставените им заповеди.

Със законови промени " Демократична България " ще изиска връщане на остарелия мандат като време на Комисия за защита на конкуренцията и незабавната промяна на настоящия състав на Комисията, както и осветляване работата на самостоятелните регулаторни органи.

Една от най-важните мотивации да съм претендент за доверието на жителите и бизнеса е моята задача да работя в идващото 48-о Народно заседание това да е реалност във допустимо най-кратки периоди.

Парламентарни избори 2022. Купуването и продаването на гласове е закононарушение! Платена обява. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР