Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и

...
Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и
Коментари Харесай

Българският еврокомисар Илиана Иванова е на работно посещение в Пловдив и София

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова ще бъде на работно посещаване в България през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от Представителство на Европейската комисия в България, представени от Българска телеграфна агенция.

Днес тя ще посети Пловдив, където ще беседва с представители на научната общественост и експерти в областта на нововъведенията. Предвидени са посещаване в научноизследователска лаборатория в Аграрния университет и среща с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

На 17 ноември (петък) в София Илиана Иванова ще беседва с посланиците на страните членки на Европейския съюз (ЕС), с управлението на Българската академия на науките, както и с научноизследователски екипи от разнообразни звена. Тя ще посети и лабораторията за 3D цифровизация и микроструктурен разбор в Института по осведомителни и информационни технологии при Българската академия на науките (БАН).

Комисар Иванова ще има среща и с Българската предприемаческа асоциация. Като част от визитата, Илиана Иванова ще участва и на формалното разкриване на „ Зала на славата – Христо Стоичков “ в столицата.

Илиана Иванова посети България на 29 септември след встъпването си в служба като комисар за откриването на Националния информативен ден за Рамковата стратегия на Европейския съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт Европа ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР