Кометата Леонард, която ще стане най-ярката за тази година, на

...
Кометата Леонард, която ще стане най-ярката за тази година, на
Коментари Харесай

Наблюдаваме най-ярката комета на 12 декември

Кометата Леонард, която ще стане най-ярката за тази година, на 12 декември ще се приближи на минимално разстояние и ще може да се следи от Земята с невъоръжено око, оповестява Московският планетариум.

„ На 12 декември 2021 година кометата ще премине на 35 милиона километра от нашата планета. В това време тя ще се намира в съзвездие Змиеносец и най-вероятно ще се вижда с невъоръжено око “, излиза наяве от известието на планетариума.
Мистериозна комета изригва непредсказуемо
Любители и професионални астрономи по целия свят са записали по едно и също време загадъчен и необикновено мощен изблик на от дълго време известната к...

В Северното полукълбо кометата ще бъде налична за наблюдения с невъоръжено око през декември 2021 година. От 1 до 13 декември тя ще се движи бързо на фона на съзвездията Хрътки, Воловар, Змия, Херкулес и Змиеносец, като ще има двойна видимост – по здрач и през нощта. Леонард ще може да се следи по здрач в продължение на два-три часа незабавно след залеза на Слънцето и през нощта – сред 3.00 и 5.00 часа.

Кометата C/2021 A1 (Leonard) е открита на 3 януари 2021 година от американския астроном Грегъри Леонард. Тя е първата комета, открита в първата половина на януари 2021 година. Кометата лети през галактическото пространство със скорост към 70 километра в секунда, разяснява РИА Новости.

 
Комета, блъснала Земята преди 13 000 години, основава човешка цивилизация
Може ли разрушителното влияние на комета в далечното минало на Земята да е трансформирало вечно човешката цивилизация? Отговорът дава...

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР