Коментирайки темата за мръсния въздух в Пловдив на пресконференция, кметът

...
Коментирайки темата за мръсния въздух в Пловдив на пресконференция, кметът
Коментари Харесай

Tотев: В Пловдив има 9 квадратни километра автомобили

Коментирайки тематиката за мръсния въздух в Пловдив на конференция, кметът на града Иван Тотев направи груби калкулации, че общата повърхност на колите под тепетата е към 9 квадратни километра.

"Проблемът с мръсния въздух идва от два фактора - от една страна, дървата и въглищата, от друга - старите коли. Знаете, че една 15-годишна кола заплаща 8-13 лв. налог. В Пловдив има 150 000 регистрирани автомобила. Една кола почти е 6 квадратни метра. Умножено по 150 000 това прави 9 квадратни километра, а територията на Пловдив е 102 квадратни километра. Тоест една десета е заета от коли ", изясни градоначалникът пред медии, представен от Plovdiv24.

"След осъществяване на публичната поръчка в Пловдив няма да има рейсове с по-малко от стандарт "Евро 5 ". По 13-те линии ще влязат 128 рейса с "Евро 6 ", тъй като такива са условията на общината като възложител. Това би подсигурило от своя страна една в действителност качествена услуга, което ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания ", добави той.

Тотев удостовери и решението на Община Пловдив, че билетът за градския превоз няма да нарастне и ще резервира цената си от един лев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР