Коментарите на папа Франциск за започване на мирни преговори за

...
Коментарите на папа Франциск за започване на мирни преговори за
Коментари Харесай

Кремъл коментира плана на папата за Украйна

Коментарите на папа Франциск за започване на мирни договаряния за преустановяване на спора в Украйна са нещо, за което Москва също неведнъж е призовавала, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник.

Забележката на Песков идва, откакто през уикенда главата на Католическата черква съобщи в изявление за швейцарския ефирен оператор RSI, че би било демонстрация на храброст от страна на Киев, в случай че вдигне " бяло знаме " и стартира мирни договаряния с Русия.

" Идеята, за която приказва [папата], е напълно разбираема ", сподели Песков. " Знаете, че [руският президент Владимир Путин] нееднократно е приказвал за нашата подготвеност и неприкритост да решаваме проблемите си посредством договаряния и това е пожеланият метод. "

Говорителят обаче означи, че апелите на папата, както и тези от други страни, в това число Русия, " в последно време се посрещат с безусловно изострен отвод от страна на киевския режим ".

В изказване от неделя украинският президент Владимир Зеленский, без да загатва съответно папа Франциск, съобщи, че религиозните дейци, които се пробват да оказват помощ на Украйна, са " дружно с хората, а не на две и половина хиляди километра някъде надалеч, където на процедура посредничат сред някой, който желае да живее, и някой, който желае да ви унищожи ".

Междувременно външният министър Дмитрий Кулеба отговори на изказванията на понтифекса за нуждата да се умее да се приема провалянето и да се " демонстрира храброст и да се договаря ", като настоя, че мощният човек постоянно " стои на страната на положителното " и акцентира, че украинското знаме е единственото, с което страната " живее, умира и ще победи ".

" Никога няма да издигаме други флагове ", съобщи Кулеба.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР