Коментарът на Антъни Капачо първоначално е публикуван в Bloomberg. Хаотичното

...
Коментари Харесай

Сривът в Афганистан е резултат от 20 години американски грешки

Коментарът на Антъни Капачо в началото е оповестен в Bloomberg.
Хаотичното евакуиране на американските сили от Афганистан е резултат от 20 години неправилни политики, счита основна надзорна организация пред американския Конгрес единствено дни преди завладяването на Кабул от талибаните в неделя и разпада на афганистанското държавно управление.

Усилията на Съединени американски щати в Афганистан, на стойност от съвсем 1 трлн. $ от края на 2001 година насам, са били възпрепятствани от непрекъснато изменящата се американска тактика, афганистанската корупция, неустойчиви планове и " неразбирането на афганистанския подтекст " след десетилетия война, сочи отчет изнесен пред Конгреса предишния вторник от Джон Сопко, специфичен основен контрольор за реконструкцията на Афганистан (Sigar).

" Ако задачата е била да възстановим разрушеното и да оставим след себе си устойчива страна, която не съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, то цялостната картина е доста мрачна ", написа Сопко в отчета, направен преди бързото завладяване на страната от талибаните тази седмица.
20 години неточности
В продължение на 13 години отчетите на Sigar предизвестяват Конгреса за неточни данни, идващи от Афганистан, които раздуват размера на афганистанската войска. В една провинция, да вземем за пример, до 70% от регистрираните в статистиките сили за сигурност се оказват " бойци призраци ", напълно фиктивни.

Във вторник Sigar разгласява отчет, подчертаващ повърхностното схващане за обстановката в Афганистан, което Америка показва през цялото време. Съединени американски щати неведнъж не са разпознали смисъла на етническите динамичности във въоръжените сили на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР