Коментарът е от седмичния бюлетин на Изтече 14-дневният срок от

...
Коментарът е от седмичния бюлетин на Изтече 14-дневният срок от
Коментари Харесай

Кратка реформаторска бележка

Коментарът е от седмичния бюлетин на

Изтече 14-дневният период от влизане в действие на промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за правосъдната власт (ЗСВ), с които бе признат новият механизъм за дейно следствие на основния прокурор. Процедурата планува арбитър от наказателната гилдия на Върховния касационен съд (ВКС) или углавен арбитър с сан на висш от апелативните и окръжните съдилища да извършва функционалностите на прокурор за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор. Прави усещане, че извънредно малко съдии са подали заявление да бъдат включени в листата - (детайли - в " Капитал " ).

 Новият механизъм за следствие отприщи сигнали против Гешев и Сарафов Новият механизъм за следствие отприщи сигнали против Гешев и Сарафов

От 22-мата, отговарящи на законовите критерии, единствено един е от Върховен касационен съд и петима от извънстоличните съдилища при 4 апелативни и 26 окръжни съдилища отвън София. Тази констатация може да бъде подмината с лека ръка, в случай че човек не следи процесите в правосъдната власт. Но има по какво да бъде помислено:

Да не се окаже, че до момента в който реформаторите пишат план на конституция някой е крачка напред и ще продължи да стопанисва множеството от съдиите, до момента в който на различен лежи историческата отговорност за това.

 Защо гешефтът си остана Защо гешефтът си остана
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР