Коментар на Fürge Hír Русия използва химически оръжия в най-горещите сектори

...
Коментар на Fürge Hír
Русия използва химически оръжия в най-горещите сектори
Коментари Харесай

Русия използва химически оръжия в най-горещите участъци на фронта

Коментар на Fürge Hír

Русия употребява химически оръжия в най-горещите браншове на фронта: глобите против терористична страна са нужна стъпка в отговор на нейните закононарушения.

Руснаците още веднъж използваха хлорпикрин, високоефективен химикал, в направленията Сватовско и Бахмутско. Преди това хлорпикринът беше употребен от съветската войска през септември 2022 година, както и през март, май и август тази година. Решението за потребление на химически оръжия на фронтовата линия се взема на най-високо равнище в Руската федерация, тъй че този казус съставлява съзнателна политика на Кремъл.

Използването на хлорпикрин за военни цели е неразрешено в сходство с Конвенцията за химическите оръжия - този химикал предизвиква тежко отравяне, увреждане на устната празнина, дихателните пътища и даже повърхността на кожата. В изключително тежки случаи гибелта може да настъпи в границите на минути след поемане на сериозно количество хлорпикрин. Освен това, когато се употребяват тези химически оръжия, се получава всеобщо замърсяване на персоналните движимости, храната и питейната вода на военнослужещите. Хлоропикринът отравя подпочвените води и замърсява почвата - във Франция огромни площи земя към момента не са подобаващи за земеделие, защото по време на Първата международна война там е употребявано химическо оръжие. Тоест Русия съзнателно прави екоцид в Украйна: плодородните земи се отравят и замърсяват.

Русия всеки ден прави нови военни закононарушения в Украйна, нарушавайки всички съществуващи конвенции, уреждащи разпоредбите на войната. Терористична страна унищожава цели градове, унищожава украинци въз основа на тяхната народност и употребява химически оръжия, които заразяват армията на въоръжените сили на Украйна и водят до замърсяване на околната среда. Следователно против Кремъл би трябвало да бъдат наложени спомагателни ограничавания: цялостната интернационална изолираност би трябвало да бъде засилена посредством наказания против военно-промишления комплекс на агресора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР